Een kind mogen ontvangen en opvoeden is de meest heilige taak die je als mens maar mag vervullen. De vader van mijn zoontje en ik zijn dan ook heel bewust het ouderschap in gestapt. Vanuit onze achtergrond als yogi’s en Sikhs zijn wij gezegend met prachtige informatie om ons zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden op deze heilige taak.

We hebben ons op verschillende manieren klaargemaakt om de ziel te mogen ontvangen. Zo hebben we bijvoorbeeld speciale meditaties gedaan om onze energie af te stemmen voor de komst van een ziel naar de aarde. Een ziel is een lichtwezen dus ik denk dat hoe lichter je bent, hoe beter je afgestemd bent op de ziel. Ook hebben we mantra’s gezongen om de moedergodin of moeder aarde te vereren. In de kundalini yoga wordt daar bijvoorbeeld de mantra ‘Adi Shakti’ voor gebruikt. Maar we hebben ook onze lichamen voorbereid, door ze te reinigen met behulp van speciale diĆ«ten zoals het groene dieet of het kitcheree dieet. Zo zorgden we dat de ziel in een zo positief mogelijke omgeving kon komen. Als laatste hebben we onszelf en de ziel vereerd in de periode rondom de vruchtbaarheid en een onmiskenbare verwelkomende energie neergezet tijdens het vrijen.

De ziel van ons zoontje liet niet lang op zich wachten… Het was duidelijk tijd voor hem om te komen.

Bij de conceptie kon ik het licht in mijn baarmoeder voelen waarmee de ziel naar de aarde kwam. Het voelde als een lichtflits op een inimini plekje in mijn buik. Later zag ik op YouTube dat er licht vrijkomt wanneer de zaadcel de eicel binnendringt. Wat een wonder der natuur! Dat voelde ik dus.

Het was zover.. Wij waren in blijde verwachting. De negen maanden die de zwangerschap duurde, had ik hard nodig om aan het idee te wennen… šŸ™‚

6 maanden in verwachting


De ontvangst van een ziel