“Mijn wens is dat iedere mama het stralende licht van haar gezin is.

Een mama die vol zelfvertrouwen weet wat ze doet, eindeloos geduld heeft en met warme liefde haar gezin omhult.

Zodat haar kinderen het oorspronkelijk licht kunnen behouden en kunnen opbloeien tot hun volste potentie.”

🤍

~ Kamal Prem


Wat leuk dat je over mij wilt lezen. Mijn naam is Kamal Prem (Je zegt: Kaammalpreem) en ik ben moeder van een heel lief en avontuurlijk zoontje van 2 jaar. Ik heb altijd gevoeld dat mijn ‘missie’ in dit leven pas tot bloei zou komen wanneer ik moeder werd. Dus nu mijn zoontje een beetje zelfstandig begint te worden, is de tijd aangebroken om mijn missie in de wereld te zetten! 🌸

Zelf heb ik ervaren hoe uitdagend het kan zijn om ‘altijd’ alleen thuis te zijn met je kindje. Door omstandigheden kon de vader van mijn zoontje vanaf de geboorte weinig bij ons zijn. Dat is in de loop van de tijd overgegaan in volledig alleenstaand moederschap. Zo heb ik kunnen ervaren dat hoe mooi, inspirerend en dankbaar het moederschap ook is, er toch ook gewoon moeilijke momenten zijn. Daarom dacht ik: ‘wat zou het fijn zijn als we als moeders elkaar meer kunnen ondersteunen en inspireren in het thuismama zijn’.

Het is mij gelukt om mijn hoofd boven water te houden in alle toestanden en daarbij ook nog gewoon te kunnen genieten van mijn zoontje. Het lijkt erop dat ik de code heb gekraakt! Daarom ben ik deze website begonnen, ter inspiratie en ondersteuning van andere (thuis-) mama’s. Ik knutsel dit alles een beetje tussen het mama-zijn door 🙂

Naast mijn moederschap heb ik nog een andere grote drijfveer, dat van het Sikhisme. Ik ben hiermee in aanraking gekomen toen ik Kundalini Yoga docent, kinderyoga docent en spiritueel coach was. Ik voel me aangetrokken tot deze bijzondere religie, omdat niemand wordt uitgesloten, maar juist ingesloten. Ik laat mij graag inspireren door zowel de wijsheid uit de oude yoga filosofieën als vanuit het Sikhisme. Dat doe ik door iedere dag naar binnen te keren in meditatie en gebed. Vanuit die innerlijke stilte stap ik vervolgens met licht en vreugde het dagelijkse leven weer in. 

Ik hoop een platform te kunnen bieden aan alle (thuis-) mama’s om elkaar te kunnen vinden, elkaar te inspireren en elkaar te ondersteunen. Doe je mee?