Laat ik eerlijk zijn. Voor de geboorte van mijn zoontje was ik behoorlijk Netflix-fan. Ik was aardig goed in bingewatchen en mijn vriendinnen wisten me altijd wel te vinden voor nog een goede kijktip. Na de geboorte van mijn zoontje heb ik mijn Netflix abonnement maar stopgezet. Het had echt geen zin. Ik had geen enkel moment voor mezelf, laat staan om even rustig een serietje te gaan kijken! 

Het cliché dat niets je kan voorbereiden op het krijgen van een kind vind ik vooral heel erg geldig als het op ‘tijd’ aankomt. Ik voelde me maandenlang overspoeld door alles wat er moest gebeuren rondom ons zoontje.

Door omstandigheden was mijn man maar een paar uur per week thuis en dus kwam alle zorg op mijn schouders te liggen. Gelukkig was mijn moeder een reddende engel wanneer ze maar kon, maar dan nog was het gewoon flink aanpoten. Terwijl ik borstvoeding gaf, voerde mijn moeder mij. Ik had lijstjes gemaakt met alle taakjes voor het slapen gaan zodat ik dat zo snel mogelijk kon afwerken en vooral niets vergeten was voordat ik ‘vast’ zat tijdens de borstvoeding.

Ik stond onder de douche als zoontje in bad zat. Zo doen we dat nu nog steeds trouwens, want ondertussen ben ik alleenstaande moeder geworden. Zo kreeg ik warm eten van vriendinnen of familie. Nu ook nog warm ik veel ontvangen maaltijden op. De dagen dat het me lukte om de vaatwasser in te ruimen, had ik het gevoel dat ik een topprestatie geleverd had! Het is maar goed dat moeder natuur je ademhaling vanzelf regelt, want als ik daar ook nog aan had moeten denken..

Nu mijn zoontje een beetje ouder is (een jaar en een paar maanden) lijkt er langzaamaan weer wat ruimte voor mijzelf te komen. Het enige uurtje per dag voor mezelf, gebruik ik nu onder andere om deze blogs te schrijven. Ik hoop andere bewuste (thuis-)moeders daarmee een beetje licht te kunnen brengen. In de volgende blog deel ik drie dingen over wat ik deed om beter om te kunnen gaan met het gebrek aan tijd voor mezelf.Tijd voor jezelf komt vanzelf.