Wij hebben dus wasbare luiers. Eén van de beste dingen die ik ooit gekocht heb. Naast de milieuvriendelijke en kostenbesparende argumenten, was het bij mij vooral gewoon het gevoel van: ‘ lekker zacht katoen aan die lieve zoete babybilletjes in plaats van dat vreselijke plastic’.

Dat heb ik helemaal goed aangevoeld. Voordat mijn kleine mannetje in bad gaat, loopt hij altijd nog even rond in zijn luiertje. Hij lijkt het helemaal heerlijk te vinden, die zachte stof. Hij dartelt parmantig het huis door in zijn vrolijk gekleurde luier en trekt zo’n gezichtje van : ‘Wie doet me wat :)’

Er zijn vast allerlei bezwaren te bedenken tegen wasbare luiers, maar ik ervaar ze niet. Ik heb wassen nooit zo erg gevonden en met die kleine erbij heeft het een extra dimensie. Toen hij nog altijd en overal bij me in de draagdoek zat, kon ik toch in ieder geval nog zelf de was ophangen. En het wassen is voor hem blijkbaar zo’n vanzelfsprekend onderdeel van het leven geworden, dat hij vanaf dat ie kon lopen vol enthousiasme de wasmachine leeghaalde. Nog wat later hing hij ook doekjes aan het wasrek en ruimde de was op in de kast.

Het verschil tussen nat en droog wasgoed is hem nog niet helemaal duidelijk en alle kleding belandt in dezelfde la, maar ach.. hij heeft er plezier in en daar gaat het toch om. Toen ik besloot om wasbare luiers aan te schaffen, had ik dat plezier ervan echt niet kunnen voorzien.


Ik heb ook een podcast gemaakt over onze wasbare luiers en zindelijk worden. Daarin vertel ik over waarom wij voor wasbare luiers kozen. Ook vertel ik over de aanschaf, het verschonen en het wassen van de luiers. Daarna vertel ik over de verschillende fases die ons zoontje doorliep om zindelijk te worden en hoe gemakkelijk dat eigenlijk allemaal ging. Luister de podcast over wasbare luiers en zindelijk zijn hier.


Kind kan de was doen